Over Villa Vrolijk

Welkom bij Villa Vrolijk!

Villa Vrolijk is een kleinschalig kinderdagverblijf met twee verticale groepen (0 tot 4 jaar) te Schoonebeek. Opgericht door Jolande Tuinier- Drenth en Penny de Jong- van Oenen. Wij zijn vanaf 1 maart 2013 geopend. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in de kinderopvang en leren nog steeds heel veel bij.

Villa Vrolijk biedt opvang voor kinderen van 6 weken tot 4 jaar. Kinderen in deze leeftijdsfase hebben behoefte aan vaste gezichten, daarom vinden wij het belangrijk dat wij met vaste gediplomeerde pedagogische medewerksters op de groep werken. Alle medewerkers zijn in het bezit van de nieuwste opleidingen zoals Oog voor interactie, VVE, taalniveau 3F en ruimte voor baby’s.  Onlangs zijn er twee medewerkers van ons geschoold voor docent A-level babymassage. Deze dames leren alle technieken aan de andere medewerkers en geven ouders tips als ze daar behoefte aan hebben. Een voorbeeld van deze technieken zijn: Voorkeurshouding, overstrekken en wat kan je doen bij darmkrapjes. Wij gebruiken babymassage alleen met toestemming van de ouders. Wij vinden het erg belangrijk dat onze medewerkers scherp blijven en goed geschoold zijn.

De behoefte van het kind is voor ons het allerbelangrijkst. Zorgen dat het kind zich veilig en geborgen voelt bij ons. Rust en regelmaat ervaren jonge kinderen als houvast. De vaste routines en momenten voor spelen, muziek, rusten en eten bieden structuur. Dit geldt vooral voor de dreumesen en peuters. Voor de baby’s hebben wij een hoge box en een grondbox waar zij alle ruimte en rust hebben om zichzelf te ontwikkelen in hun eigen tempo. Wij kijken naar het individu en houden rekening met de autonomie van het kind. Daarnaast houden wij ons zoveel mogelijk aan de ritmes van thuis.

Openingstijden

Kinderdagverblijf Villa Vrolijk is op doordeweekse dagen geopend van 6:30 uur (we zijn altijd geopend om 7:00 uur op aanvraag om 6:30 uur) tot 18:00 uur (op aanvraag tot 18.30 uur). Voor de openingstijden van de voorschool zie kopje voorschool obs Iemenhof.

Wij hanteren vaste breng- en haaltijden om rust te bewaren op de groep.
’s Ochtends kunt u uw kind(eren) brengen tussen 6:30 uur (standaard om 7:00 uur op aanvraag geopend om 6:30 uur) en 8:45 uur en tussen de middag om 12.15 uur tot 13.15 uur. ’s Middags kunt u uw kind(eren) ophalen tussen 12.15 uur tot 13.15 uur en aan het einde van de dag vanaf 16:15 uur tot 18:00 uur (of op aanvraag tot 18.30 uur).

VVE programma UK & PUK

Wij werken met het totaalprogramma Uk en Puk.  Alle activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Natuurlijk draait het bij Uk & Puk niet om lesjes geven en lesjes leren. Uk & Puk leert baby’tjes, dreumesen en peuters nieuwe vaardigheden. Door actief bezig te zijn en lekker te spelen! De activiteiten stimuleren de spraak- en taalvaardigheid, sociaal-emotionele vaardigheden en motorische en zintuiglijke vaardigheden. De activiteiten zijn flexibel en sluiten aan bij het normale dagritme van ons kinderdagverblijf. Uk & Puk is  een stevige basis voor het basisonderwijs!

Wij besteden op verschillende momenten extra aandacht aan kinderen vanaf 2,5 tot 4 jaar. Dit houdt in dat alle kinderen van 2,5 jaar samen activiteiten ondernemen. Zoals u weet, hebben oudere peuters vaak behoefte aan meer uitdaging en die bieden wij door middel van bijvoorbeeld de volgende activiteiten; Knippen, plakken, prikken, voorlezen of een wandeling maken naar het park/ speeltuin.

Dit vindt vaak plaats wanneer de jongere kinderen slapen en wanneer de andere pedagogische medewerkster zorg draagt voor de baby’s en dreumesen.